Лиляна Павлова: Чантите са ми ментета

39

„Това беше абсолютна лъжа. Нямам чанти от по 10 000 лева. Дори и да мога да си ги позволя, не бих ги купила, защото не е редно. БСП може да не са добри в управлението, но са добри в едно – да омаскарят човек, каза тя
В цялата си професионална кариера съм работила с европейски проекти, с европейско финансиране. Европейската координация и комуникация е част от моята биография 20 години. Това заяви Лиляна Павлова по повод назначението си за министър, който отговаря за българското председателство на Съвета на Европейския съюз.
По думите й, решенията кой кое министерство да оглави са на министър-председателя след преговори с Обединени патриоти.
„Председателството е много важна тема, тя е надпартийна. Благодаря за доверието на Борисов, Цветанов и патриотите. Моят наследник в МРРБ е зам.-министърът, който работеше с мен. Това също показва една приемственост, продължение на започнатото от нас двамата.
Не виждам нищо драматично и притеснително”, посочи тя пред bTV.
По повод скандалът около скъпите й чанти тя заяви, че цялата тази помия я е обидила. „Това беше абсолютна лъжа. Нямам чанти от по 10 000 лева. Дори и да мога да си ги позволя, не бих ги купила, защото не е редно. БСП може да не са добри в управлението, но са добри в едно – да омаскарят човек. Направиха го класически – през фейсбук, през медии”, заяви Павлова.
„Пиарката на БСП е част от пропагандната машина, която беше активирана срещу мен. Те не пожалиха начини и средства, за да я активират. На всички ни беше неприятно и обидно. Благодаря на Цветанов и Борисов . Те бяха хората, въпреки цялата гнусотия, която се изля, които застанаха зад мен и ме подкрепиха и ми дадоха още по-голямо доверие”, каза още Павлова и добави, че най-скъпата й чанта струвала не повече от 200 евро.
Павлова не пожела да разкрие кой ще е новият български еврокомисар. „Ще разберем в сряда”, лаконична бе тя.