Каракачанов: Привърженик съм на наборната военна служба

30

В програмата за управление на правителството е записано – военно обучение в училищата, доброволната служба и разработване на проектите, свързани с наборната военна служба”, заяви Каракачанов. „Аз съм привърженик на наборната военна служба. Не смятам да си сменям убежденията.
Необходимо е българската младеж да бъде подготвена и възпитана в един дух на патриотизъм и готовност да защитава отечеството“, категоричен е той.
Относно скептиците, военният министър каза, че винаги ги е имало, но той самият е оптимист, защото „важни са тези, които вярват и вървят заедно с нас, за да постигнем онази българска армия, която е в сърцата и в мечтите на българския народ“.
„Чувствам се много добре като военен министър. Осъзнавам, че като свършат празниците, за които се готвим в двата дни, откакто съм стъпил в длъжност, влизаме в реалните проблеми на българската армия”, заяви още Каракачанов. По думите му
проблемите са много повече, отколкото ги е виждал като народен представител.
Първото ново нещо, което трябва да се направи, според новия военен министър, е ново въоръжение, модернизация на въоръжението, да се повиши бойната готовност. „Но са необходими и стъпки в социалната сфера по отношение на заплащането, социалните придобивки”, заяви Каракачанов.
Той определи като „истински героизъм“ да се служи в българската армия в днешно време и поздрави всички военнослужещи.

Източник: Nova TV