Каракачанов: Ще се постарая да не допусна абсолютно никаква корупционна практика и това ще бъде преследвано

24

Когато говорим за сигурността в държавата и Българската армия, за едно нещо съм категоричен – ще се постарая да не допусна абсолютно никаква корупционна практика и това ще бъде преследвано.

Това заяви пред журналисти в парламента номинираният за министър на отбраната Красимир Каракачанов от „Обединените патриоти“. Не може да крадеш от болните, от децата, от армията, допълни той, пише dariknews.bg.

Във властта трябва да влизат грамотни и компетентни хора, а не партийни функционери, заяви Каракачанов в отговор на въпрос за номинираните за министри от квотата на „Обединените патриоти“ Нено Димов и Емил Караниколов, които не били свързани политически с формацията.

„Влизаме в едно управление, не за да си показваме партиите, а да покажем, че идеите, които сме отстояли и са влезли в програмата за управление, могат да бъдат защитени с грамотни, компетентни хора“, обясни той.

В отговор на въпрос Каракачанов заяви, че е привърженик на задължителната наборна военна служба и ще работи за това. ГЕРБ са на малко по-различно мнение, но в управленската програма се говори за доброволна военна служба, допълни той.

„Аз ще настоявам в програмата да се запише и проучване на опция за връщането на наборната военна служба“, допълни Каракачанов.