Авторите на самоделната бомба от „Младост“ с предупредителна бележка. Ето какво гласи

53

На мястото, където бе открито взривното самоделно устройство в столичния квартал „Младост“ 1, е имало и бележка. Тя огласява, че следващият път съдържанието на пакета ще бъде от амониева селитра. Това коментира пред журналисти директорът на СДВР ст. комисар Младен Маринов, съобщава „Фокус“.

„В селското стопанство тя се ползва за наторяване, но като химичен състав, смесен с други химични елементи, може да се използва и за взривно вещество. Не са сложени съставки, които да предизвикат разкъсни рани. Обикновено когато взривното вещество е за убиване, се изготвя по различен начин“, коментира Маринов.

Той уточни, че няма установени очевидци на поставянето на взривното устройство. „Трудно е да се установи кога е поставено, тъй като последните строителни дейности са били в петък на този обект. Тогава е имало само охрана, която се е намирала в противоположната страна на обекта. Все още не може да се установи час и време кога е поставено устройството“, допълни той и поясни, че ще бъдат изследвани всички проблеми, които са съществували с този строеж. По думите му това включва и разговор с хората, които са против него.

„Колегите ще преценят кой би могъл да внесе яснота по случая“, добави Маринов. Попитан за това чия собственост е обектът, директорът на СДВР отговори, че има юридическо лице със съответните документи. „Ние като полиция не можем да се произнесем по законността на обекта, но след като не е спрян от компетентни органи, това означава, че е законен“, каза още Младен Маринов.