На живо: Кубрат Пулев – Кевин Джонсън

27

Кубрат Пулев се изправя срещу Кевин Джонсън в основното събитие от галавечерта „Последно отброяване“ в „Арена Армеец“. Българският боец ще защитава интерконтинентална си титла на Световната боксова асоциация (WBA), но залогът на срещата е много по-голям – статут на официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF), която ще бъде решена в мегасблъсъка Антъни Джошуа – Владимир Кличко на 29 април.

ПЪРВИ РУНД

Джонсън започна предизвикателно с кръстосания си гард, типичен за американската школа, като опитваше да измерва дистанцията с леви прави във въздуха. Първите опити на Кобрата попадаха в ръкавиците на опонента му, а 2 минути преди края Джонсън вкара тежък десен прав, а след това и ляв. Все пак, Пулев се окопити и също с дясната си ръка прати главата на американеца в паната на ъгъла на ринга. Двамата не записаха чисти удари до края, но Джонсън определено показа, че не е просто турист в България.

Кобрата има 25 мача при професионалистите в кариерата си – спечелил е 24 от тях, като 13 пъти е нокаутирал съперниците си. Единствената му загуба е нокаут от Владимир Кличко в края на 2015 година при предишния му опит да стане световен шампион.

Източник: sportal.bg