Психиатри: Донaлд Тръмп страда от опасни психични заболявания

23

Доналд Тръмп страда от „опасно психическо заболяване” и не е в състояние да ръководи САЩ. Това предупредиха група психиатри по време на конференция в университета в Йейл, цитирани от „Индипендънт“. Експертите заявиха, че президентът „страда от параноя” и „халюцинации”, пише NOVA.

„Етиката ни задължава да предупредим американското общество относно опасността, която психичното състояние на Тръмп представлява за страната”, заяви водещият психотерапевт д-р Джон Гартнър. Той посочи за пример твърденията на американския президент, че на неговото встъпване в клетва е имало най-много хора.

„Това е по-лошо, отколкото просто да бъдеш лъжец или нарцисист. Освен това той е параноичен, страда от заблуди и е грандоман. И го доказа пред страната от първия ден на встъпването си в длъжност. Ако Тръмп наистина вярва, че на неговата клетва е имало най-много хора в историята, това си е чисто халюциниране”, допълни д-р Гартнър. Към него се присъедини и д-р Бранди Лий, асистент в психиатричния департамент на Йейл.

„Както няколко видни специалисти отбелязаха, психичното здраве на Тръмп е като слонът в стаята. Мисля, че обществото наистина вече започва да го осъзнава и да говори за това”, заяви Лий. Преди време в социалните мрежи усилено се говореше за особените отношения на Тръмп с дъщеря му.