„Бързи и яростни 8“ подобри световния рекорд за дебют

45

Филмът „Бързи и яростни 8“ подобри световния рекорд за дебют с приходи от 532,5 млн. долара през уикенда, макар и в Северна Америка зрителите да показаха по-малък интерес, съобщиха световните информационни агенции.

Световният успех на осмия филм от поредицата беше подхранен от големите продажби в Китай, където той събра 190 млн. долара, пише dariknews.bg. Така приходите от „Бързи и яростни 8“ надхвърлиха с 5 млн. долара тези на досегашния рекордьор „Междузвездни войни: Силата се пробужда“.

Приходите от „Бързи и яростни 8“ извън САЩ са 432,3 млн. долара, а на досегашния рекордьор „Джурасик свят“ – 316,7 млн. долара.

В Северна Америка приходите от продажба на билети за „Бързи и яростни 8“ са 100,2 млн. долара. С тях филмът оглави бокс-офис класацията за великденския уикенд. Той обаче е на второ място по успех в САЩ от поредицата, която досега е донесла 4,5 млрд. долара от прожекции в киносалоните по света.

Приходите от първия уикенд по екраните на „Бързи и яростни 7“ в САЩ и Канада бяха 147,2 млн. долара през 2015 г. Допълнителният интерес към филма се дължеше на преждевременната смърт на актьора Пол Уокър.

В „Бързи и яростни 8“ участват голяма част от звездите, като Вин Дизел, Дуейн Джонсън, Мишел Родригес, Тайрийз и Лудакрис. Нов е режисьорът Феликс Гари Грей. Към актьорския състав се присъедини и актрисата Чарлийз Терон.

В северноамериканската бокс-офис класация на второ място е „Бебе Бос“ с 15,5 млн. долара приходи. Трети е „Красавицата и Звяра“ с 13,6 млн. долара. Римейкът на филма на „Дисни“ тази седмица премина границата от 1 млрд. долара приходи по света.

На четвърто и пето място в бокс-офис класацията на Северна Америка са „Смърфовете: Забравеното селце“ и „Обир със стил“ („Going in Style“) съответно с 6,5 и 6,4 млн. долара.