Двойките с еднакви алкохолни предпочитания остават заедно за по-дълго

40

Много двойки обичат, когато се приберат вечер след работа, да си налеят по чаша вино с любимия. Или ако не употребяват алкохол, обожават да споделят по едно разхлаждащо безалкохолно след дълъг работен ден.

Няма значение какво точно е питието. Важното е да пиете едно и също и то с удоволствие. Еднаквите навици, свързани с пиенето на питиета повишават успеваемостта на връзката и усещането за щастие на партньорите. Двойките, които имат еднакви предпочитания към питиета остават заедно за по-дълго.

И това е установено и доказано с научно изследване, в което участвали 2767 двойки за период от четири години и били интервюирани относно техните навици, свързани с пиенето на алкохол или безалкохолни напитки.

Въпросите включвали уточнения относно вида, количеството на питиетата, кога двойките предпочитали да пият и какви са били отрицателните черти на този навик върху техните отношения или бракове.

Изследователите установили, че двойките, които имат едни и същи навици в пиенето или се въздържат еднакво от пиене, са с по-нисък риск от преждевременно приключване на връзката. Във връзките, в които само единият партньор пие е много по-вероятно отношенията да се охладят и единият партньор да остане недоволен от връзката си.

Учените предупреждават, че въпреки тези резултати, не бива двойките да разчитат на алкохола за съхраняване на взаимоотношенията си.

Източник: fakti.bg