Хулиган вилня в Шумен! Наръга барман и поруга Апостола на свободата

32

На 13.04.2017г. Шуменската районна прокуратура повдигна две обвинения срещу 23 – годишния Я.А. от гр.Шумен: за това, че на 12.04.2017г. в същия град, причинил по хулигански подбуди лека телесна повреда на повече от едно лице и за това, че на 12.04.2017г. в гр.Шумен, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото /отправени псувни; както и обиди към Апостола на свободата Васил Левски/, като деянието се отличава с изключителна дързост и представлява опасен рецидив.

Инцидентът се е случил на 12.04.2017г. по обяд в центъра на гр.Шумен. Криминално проявеният младеж се приближил до бармана на шуменско заведение, който в този момент разтоварвал стока със свои колеги. Предизвикал вербален конфликт, стигнало се до физическа разправа, в разгара на която, извършителят извадил нож. Нанесъл порезна рана в областта на подбедрицата на 38 годишния барман – П.Г.

След това побягнал в посока към Старата поликлиника. Вече на няколкостотин метра от мястото на заведението, пред което намушкал пострадалия, вървейки по улиците, рецидивистът започнал да псува, да отправя обиди към Апостола на свободата Васил Левски, както и нанесъл юмручни удари на двама случайни минувачи. Деянията му били преустановени със задържането му от органите на реда.

След повдигане на обвинението, Шуменската районна прокуратура е внесла искане за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стажа“, спрямо 23-годишния извършител. С Определение от 13.04.2017г., районният съд в гр.Шумен е уважил внесеното искане и на рецидивистът е наложена най – тежката мярка за неотклонение.