Разкриха каквa е причинaта за смъртта на Принс

42

След претърсване на имението на поп легендата Принс, който почина преди почти година, е било установено, че певецът е купувал силни обезболяващи медикаменти под фалшиво име и ги е съхранявал в пощенски пликове, предава БГНЕС.

Става дума основно за лекарството, с което се смята, че Принс е предозирал фатално, а именно фентанил – силен наркотичен аналгитик, който се продава само по рецепта. Миналата година проверка на следователите обаче постанови, че никой от лекарите на Принс не му е изписвал медикамента, чието разпространение се следи строго на федерално ниво.

Сега се установява, че певецът е пътувал под псевдонима Питър Брейвстронг, а лекарят му д-р Майкъл Тод Шуленберг му е изписвал оксикодон и фентанил под името на неговия бодигард – Кирк Джонсън. Освен това доказателствата, намерени в „Пейсли парк“ сочат, че музикантът е имал връзка от 2014 година с една от участничките в „Гласът на Америка“ – Джудит Хол и че той е чел изключително много как да се пребори със зависимостта си към болкоуспокояващите.

За това свидетелстват множеството научни трудове, с които домът му е изпълнен. Смята се дори, че ден преди да предозира с медикаментите, Принс е имал уговорена среща с д-р Хауърд Корнфелд – специалист по лечението на зависимостта към опиума.