Румен Радев: Станахме свидетели на опити отвън да се повлияе на изборните резултати

27

Президентът Румен Радев направи официално обръщение към нацията.

По думите му темата за граничаване на избирателните права на българите, живеещи в чужбина, трябва да се дебатира и вече има начало на този дебат.

„В изпълнение на Конституцията свиквам Народното събрание на 19 април. Тези избори предизвикаха някои проблеми. Станахме свидетели на опити отвън да се повлияе на изборните резултати. След изборите тази тема беше бързо затворена, но проблемите остават.“

Това каза президентът Румен Радев.

„Правят се систематични и дълбоки опити за чуждо влияние върху политическия живот в България. Днес са необходими отговорни действия-законодателни и организационни. Върху следващото Народно събрание лежи отговорността да предприемат необходими промени. Те трябва да бъдат насочени към възможностите за намеса върху нашата независимост.“

„Сега на ход е парламентът вярвам че в него ще се намери общество, което да има характер да гласува адекватни законови промени – надявам се на стабилно и работещо правителство.

Ние – българите очакваме мерки срещу бедността, корупцията и несправедливостта.

Пожелвам успех на българските народни предстасвители и вярвам, че ще са на висотата на определената им мисия.“ – каза още президентът.

„Но не заклинания, а закони са необходими“, подчерта държавният глава и изрази надеждата си в отговорното поведение на следващото Народно събрание.