Двама братя, убили по особено мъчителен начин съселянин получават 35 години затвор

0

Окръжен съд – Пловдив призна Димитър Димитров за виновен в това, че на 5.8.2015 г. в село Караджалово, в съучастие с брат си Ангел Димитров, умишлено е умъртвил Алекси Ангелов, съобщава „БулНюз“.

Убийството е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, като за това Димитър получава 18 години затвор. Той е признат за виновен в това, че във фаталния ден е отвлякъл Алекси Ангелов заедно с брат си Ангел. Двамата намерили жертвата и на полето, обвинили го, че им е откраднал кон с кобила, зверски го смлели от бой. После го влачили гол и го захвърлили безжизнен в селото.

Двамата са признати за виновни и в това, че са принудили насила Алекси Ангелов да извърши нещо против волята си – да признае, че е извършил кражба на кобила и жребче, собственост на убийците. Със същата присъда подсъдимият Ангел Димитров е признат за виновен, че като съучастник на брат си и е проявил също особена жестокост в престъпленията, извършени над жертвата.

Той е с присъда от 17 години лишаване от свобода. Димитър и Ангел Димитрови трябва да заплатят на гражданските ищци по 80 хиляди лева обезщетение на нанесени неимуществени вреди. Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд в 15-дневен срок.

реклама

реклама