Ако досега никога не сте правили козунак, защото сте чували от вещи в месенето на козунака, че е много трудно, сега е времето да се пробвате!
Пухкав козунак
* 5 бр. жълтъци
* 120 г пудра захар
* 3/4 ч.ч. (150 мл) прясно мляко
* 40 г мая
* 500 г брашно
* 80 г масло
* 1 прах ванилия
* шафран
* сол
Жълтъците се бият на водна баня със захарта, докато сместа побелее и се сгъсти. Маята се размива в малко топла вода, прибавя се заедно с останалите продукти (с изключение на маслото) към жълтъчената смес и се разбърква добре. Добавя се стопеното масло и след ново основно разбъркване сместа се излива в намазана с мазнина форма, покрива се с кърпа и се оставя да втаса. Пече се в умерена фурна.
Планирането на екскурзия до Япония може да бъде вълнуващо, но и предизвикателно. За да се…
С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…
Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…
Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…
Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…
Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…
Leave a Comment