16-годишен беше прострелян при гонка с полицията

18

Зрелищен екшън се разигра по улиците на 2 области – Търново и Плевен. 18-годишен зад волана на Рено Меган блъсна патрулка при гонката, разиграла се около 4,10 ч. призори в четвъртък, предаде Novini.bg.

Полицаите засекли колата в Свищов. Шофьорът не спрял на подадените светлинни и звукови сигнали и продължил да кара към Плевен. Патрулката пробвала да изпревари, но реното я ударило в предния десен калник и се измъкнало. При преследването на разклона за с. Ореш полицай произвел няколко изстрела във въздуха със служебното си оръжие. Водачът на реното обаче опитал да избута патрулката извън платното и тогава униформеният стрелял в задната част колата беглец.

Тя пак не спряла и навлязла в град Левски, където по-късно е намерена изоставена, съобщават от ОД на МВР-Плевен. 18-годишният шофьор още не е открит, МВР го издирва. От произведените изстрели 16-годишен пътник от реното е ранен в корема. С временна опасност за живота пострадалият е настанен в детската хирургия на университетската болница в Плевен. За 24 часа са задържани 3-ма пасажери от реното. Образувано е следствено дело под наблюдение на окръжната прокуратура.