2-годишно дете се нагълта с лекарство за кръвно вместо бонбони в Банско

85

2-годишно момченце се натрови със 7 таблетки по невнимание и по спешност през нощта е прието в детска реанимация на столичния институт „Пирогов“, пише Струма.бг.

Нелепият инцидент с малкия Теодор станал в Банско. Момченцето е руски гражданин, родителите му имат жилище в курортния град.

Вчера палавникът намерил опаковка от лекарства за кръвно налягане, объркал ги с бонбони и започнал да вади от таблетките и да ги гълта. Веднага щом разбрали за случилото се родителите му потърсили лекарска помощ.
На натровеното дете, което било унесено, пребледняло и в нестабилно състояние, е оказана първа помощ от медиците в Банско, спешни действия са предприети и в болницата в Разлог. Придружавано от родителите си с линейка, е транспортирано за благоевградската болница.

Детето е прието със силна интоксикация от медикаменти, консултирано е от анестезиолог, с реанимобил е транспортирано за Клиника по токсикология в „Пирогов“, каза директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев. Той уточни, че това е единственото обособено детско отделение в страната, специализирано за лечение на остри отравяния.
Столичните анестезиолози провеждат интензивно лечение на момченцето, което остава в детска реанимация.