В сезона на алергиите ето храни, които помагат да ги предотвратим

19

В днешно време, медицината познава множество алергии – към прах, храни, напитки, животни и други субстанции от околната среда, с които имаме допир.

Обикновено проявата на алергия е краткотраен акт и преминава бързо. Неприятните симптоми могат да се лекуват чрез различни методи, но има и храни, които повлияват общото състояние на организма и биха могли да облекчат някои симптоми. foodpanda, подбра част от тях.

• Лук, чушки, магданоз.Всички те съдържат кверцетин, който е естествен растителен химикал и намалява хистамините, които са част от алергичните реакции.

• Киви – част от плодовете, с богато съдържание на витамин С. Като цялото цитрусите и плодовете с много витамин С, ограничават хистамините.

• Ананас. Съдържа ензим, наречен бромелин, който намалява дразненето и алергичните реакции. • Риба тон, сьомга, скумрия и всичко, което съдържа Омега-3. Проучване в Япония установи, че жените, които ядат повече риба имат по-слаби прояви на сенна хрема, известна като алергичен ринит.

• Кефир. Съдържа пробиотици. Те са добри за цялостния организъм и бактериите, които живеят в червата. Киселото зеле и кимчи също са добри източници на пробиотик.

• Мед. Малко количество мед може да помогне за овладяване на някои алергии.