Подробности за тежката катастрофа на пътя Варна-Русе, критично е състоянието на пострадалите

33

Водач на лек автомобил „Пежо“ на 45 години от Разград е загинал на място при тежкия пътен инцидент по пътя близо до разклона за село Тервел, съобщи за Радио „Фокус“-Шумен Ася Йорданова, говорител на ОДМВР-Шумен.

Първоначално сигналът за инцидента е получен в полицейското управление в Лозница и на място се отзовават екип на РУ-Лозница, РС ПБЗН-Разград и две линейки на ЦСМП-Разград. Пострадала е пътничка в „Пежо“-то на 35 години, тя е откарана в болницата в Разград в тежко състояние, 25-годишен водач на бус също е в тежко състояние в болницата в Разград.

Снимка: бТВ

Водачите на цистерна с бургаска регистрация и на товарен автомобил „Ман“ с шуменска регистрация са тествани за алкохол, като наличие не е установено. И двамата водачи са правоспособни. В трите автомобила, участвали в инцидента, с изключение на „Пежо“-то, е имало само по един човек, т.е. – водачът, докато в леката кола пътуващите са били двама.

Пътят на мястото на ицидента все още е затворен, обходът е през Лозница. Движението ще бъде възстановено, когато участъкът бъде напълно обезопасен, защото бусът е превозвал препарати за растителна защита и по платното има разлети препарати. Основният удар е бил между лекият автомобил „Пежо“ и буса. Товарният автомобил „Ман“, който е бил зад лекия автомобил, също е участвал в катастрофата. Инцидентът е станал при изпреварване, предприето от водача на „Пежо“-то на място, на което такова не е позволено.