Линейка изостави млад мъж, безпомощен на улицата

70

36-годишен мъж е изоставен от линейка на междуселски път. Случаят е от 20 март, съобщава „Топ Новини“.

Неприятният случай се разиграва, когато пострадалият, чиито инициали са Д.С. се явява в столичната Пета градска болница с гнойни рани по ръцете и търси медицинска помощ от съдов хирург.

Поради липса на такъв специалист, пациентът е насочен към друго болнично заведение, където следвало да бъде откаран с линейка. Около 11 ч. вместо да бъде транспортиран в друга болница, той е изоставен на отбивка от третокласен път между селата Пожарево и Росоман.

Водач на случайно преминаващ автомобил забелязал изоставения мъж и сигнализирал на телефон 112, след което е бил транспортиран с линейка, изпратена от УМБАЛ „Н.И.Пирогов“ в здравното заведение.

Въпреки оказаната медицинска помощ, състоянието на мъжа продължава да бъде критично. В хода на разследването са повдигнати обвинения на две лица – служители на Пета градска МБАЛ – София, за извършеното от тях в съучастие престъпление.

За този вид престъпление законът предвижда наказание „Лишаване от свобода“ до три години.

Директорът на Пета градска МБАЛ – София е открит за коментар. От пресцентъра на УМБАЛ „Н.И.Пирогов“ – София потвърждават, че пациентът е настанен при тях, но отказват допълнителна информация за състоянието му, с аргумента, че в момента по случая тече разследване.