Психология на жените: Така се върти мъж на малкия пръст

223

Не напразно се казва: „Мъжът е главата на семейството, но жената е врата“. Тя е тази, която има способността да върти главата, като иска. „Не ме обичаш!“ Признайте, че и Вие го казвате!

Всеки път, когато жената иска да убеди мъжа да направи нещо, вго прави по най-подлия възможен начин и това е унатрапването на угризения на съвестта. Тя е нежелана, отхвърлена и пренебрегвана жертва, на която й трябва любов! И някак си магически, в този момент, като доказателство за любовта на мъжа към нея, ще послужи неговото съгласие да изпълни всички нейни капризи.

„Обратна психология!“ Това е вече добре известната обратната психология . Малко по-издържан начин на убеждаване, защото не е толкова нападателен, като предишния и е на по-високо ниво. Тук жената изобщо не се опитва да се изкара жертва, а играе, че се е примирила с решението на мъжа, което е против нейната воля.

В тази ситуация жената е най-смирената на целия свят, с безразличен израз на лицето и с тих тон на гласа казва: „Всичко е наред, аз знаех, че няма да го направиш. Нормално е да се страхуваш, не трябва да правиш нищо, всичко е наред. „Е, не е! Нищо не е наред. Тогава Вие започвате да се чувствате сякаш сте я разочаровали.

Егото Ви е загаснато и се инатите, че ще направите всичко, което е необходимо, за да докажете Вашата сила и безстрашие! „Да бях мъж, щях да го направя!“ Това важи за жени, които искат да доминират, но живеят според някои общоприети норми и подхранват традиционните характеристики, които се придават на жените.

С тези думи те засягат мъжкото его и водят до въпроса за мъжествеността. А това не е изключено! В този момент мъжът си мисли: „Нима една обикновена жена може да бъде толкова смела и силна? „Каза, че ще го направиш!“ Ако наистина сте обещали да направите нещо или поне сте споменали, вярвайте, че жената никога няма да забрави това.

Ще го запечата в този район от мозъка, наречен „помни за всеки случай“ и ще си го получите точно в този момент, когато най-малко сте очаквали.

Удивително е как жените не могат да си спомнят как да сменят гума, но когато става въпрос за запомняне на най-малките дреболии те помнят всичко! Те знаят точно кога сте казали това, кои думи сте използвали и дори каква е била интонацията.

Източник:blitz.bg