Нелепа трагедия! Пияница запали къщата си и уби приятелката си с нож

29

Вчера следобяд по сигнал за горяща къща в с. Турян полицейски служители, разпитвайки собственика на къщата научили от него още по-пикантна новина, че бил убил и жена си, това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР Смолян, за „Нова Вест“. 

На 13.03.2017 г. около 15:30 ч. полицейски служители, съвместно с екип на РС ПБЗН – Смолян посетили с. Турян, ул. „Горна махала“, общ. Смолян, относно съдействие за потушаване на възникнал пожар в къща, собственост на П. Р. /62-годишен/ от с. Турян, общ. Смолян.

При извършена беседа със собственика на къщата, той обяснил, че при спречкване с приятелката му – 51-годишна жена от селото, я наръгал с нож и вероятно я убил. В хода на проведените незабавни издирвателни мероприятия на служителите на РУ-Смолян, в ливада, под къща в селото, е намерено безжизнено тялото на жената.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при ОД МВР и РУ-Смолян и е извършен оглед. Тялото на жертвата е транспортирано в МБАЛ – Смолян за извършване на аутопсия. По случая е задържан 62-годишния П. Р. в РУ-Смолян и срещу него е образувано досъдебно производство.