БСП заяде Бойко за гардовете на НСО

42

Всеки един от бившите управници е равен с всеки друг кандидат за народен представител от всяка листа, а Бойко Борисов обикаля страната с ескорт гардове от НСО, коментира във Facebook Красимир Янков, водач на листата на „БСП за България“ в Добрич. Мероприятията, в които участва, се обезпечават със засилено полицейско присъствие, по указание на службата, а това прави кампанията неравнопоставена, допълни той.

Янков уточни, че в града има затворени улици от специализираните автомобили от ескорта на сваления от власт Бойко Борисов.

Янков обясни, че с приетия Закон за НСО на 29.07.2015г. ГЕРБ са натоварили службата с дългосрочни ангажименти към лица, които не се нуждаят от такъв статут. „Бившите министър-председатели трябва четири години след приключване на мандата им да ползват специализиран транспорт на държавата и да бъдат охранявани. Необходимо е чл. 22 от действащия закон да бъде променен. До една година е напълно достатъчно“, категоричен е той.

Според него това е период за реадаптация на лицата към обичайните им ангажименти, като редови политици или да се върнат към професиите си. „Започвайки работа в новоизбрания парламент, ще внеса предложение за изменение на закона. Уверен съм, че новото мнозинство в парламента ще подкрепи поисканата промяна“, заяви водачът на листата на „БСП за България“ в Добрич.