Мъж нападна и взе пенсията на инвалид

22

Съдът задържа под стража Кирил Н., който е причинил лека телесна повреда на трудно подвижен пенсионер, след което откраднал пенсията му, съобщиха от Районната прокуратура – Сливен. Кирил Н. е обвинен за това, че на 9 март на ул. „Юрий Венелин” в Сливен отнел сумата от 312 лв., от Михаил К. (64 – годишен пенсионер, който се предвижва с патерици), като употребил за това сила (ударил го в главата). Престъплението е по чл.198, ал.1,пр.1 от НК.

Нападението е извършено малко след като пострадалият преминал през входната врата на двора на къщата, в която живее, а обвиняемият го следвал от сградата, в която е получена пенсията. Според прокурора са налице достатъчно доказателства, за да бъде направено обосновано предположение, че Кирил Н. е извършил престъплението, в което е обвинен. Обвиняемият е осъждан многократно за тежки умишлени престъпления.

Прокурорът е категоричен, че oбремененото съдебно минало на обвиняемия, лошите му характеристични данни – фактът, че същият живее в гр. Русе, а е извършил престъплението, предмет на настоящото производство, в район, отдалечен от дома му – в гр. Сливен, както и самата дързост и цинизъм при осъществяването му (проследявайки пострадалия, който е възрастен и инвалид, влизайки в двора на дома му и нанасяйки му телесна повреда) навеждат на извода, че личността на Кирил Н. се характеризира с висока степен на обществена опасност.

Съществува реална възможност същият да се укрие и да извърши друго престъпление. Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия. Определението на Районен съд – Сливен може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в града.