Вкараха зад решетките полицая-наглец, който кара пиян, уби млада жена и се скри

29

Прокуратурата в Русе провлече като обвиняем полицай, който прегазил 33-годишна жена, управлявайки автомобила си след употреба на алкохол. При инцидента, станал на 20 февруари на бул. „България” в крайдунавския град, той дори не направил опит да спре, а след удара не е проверил какво е състоянието на пострадалата жена и не подал сигнал в спешната помощ, съобщава bTV.

Напротив – опитал да укрие вещи от автомобила си, а след това се върнал в колата си, имитирайки нужда от помощ, макар да не е бил пострадал при инцидента. Полицаят – К. А., служител на „Пътна полиция” – е отказал проверка за алкохол, както и да даде кръвна проба. Има обаче свидетели, които са потвърдили, че той е пил, преди да се качи зад волана.

Окръжната прокуратура в Русе поиска на полицая да бъде наложена мярка за неотклонение „ задържане под стража“. Налице е реална опасност обвиняемият да се укрие от наказателно преследване – предвид характера и тежестта на повдигнатото му обвинение, и предвид събраните доказателства, че организира заминаването си на работа в чужбина, посочват от държавното обвинение.