Внимание! Хапчета-убийци за отслабване заливат онлайн пазара (ВИДЕО)

147

Хранителни добавки за отслабване със съмнителни качества и дори съдържащи забранени вещества свободно се продават в интернет, а някои от тях сериозно увреждат сърцето и мозъка и дори водят до смърт. Това установи проверка на Нова телевизия.

Често продуктите са с доказано опасно действие, заради което са и официално спрени от продажба от Брюксел. Оказва се обаче, че в интернет нищо не може да спре търговците и контролът е невъзможен. На сергията за отслабване има всичко – от чайове, гелове и нестандартни кафета, до хапчета и капсули с различни хранителни добавки – и винаги с обещанието за перфектна визия за буквално броени дни.

Само за няколко дни всеки може да заприлича на супер модел, според обявите в интернет. В мрежата зад агресивни предложения и красиви обещания се крият търговци, които трудно могат да бъдат открити. Бързият ефект при някои от хапчетата се дължи на съставката сибутрамин. Веществото наистина е забранено от Брюксел през август 2010 г., а всички разрешения за употреба на лекарства, съдържащи сибутрамин, трябва да бъдат спрени в рамките на Европейския съюз, поясняват от телевизията.

Причината – ползите не превишавали рисковете от употребата му. Според експертите мисия „перфектно тяло“ може да се осъществи и с две седмици усилени тренировки и здравословна храна.