Не стихва агресията в училищата! 16-годишен заплашил възпитателка с пистолет

57

16-годишен ученик от Центъра за настаняване от семеен тип в Смолян заплашил възпитател с газов пистолет. Това се случило на 26 февруари при поредното късно прибиране на младежа в центъра, пише dariknews.bg.

Той е бил с други младежи пред сградата, когато е бил поканен от дежурната възпитателка, да се прибира. Тогава той извадил пистолет и го насочил срещу нея, като също така отправял ругатни и буйствал. След това момчето се отървало от пистолета. При пристигането на униформените оръжието не било открито. Впоследствие то е намерено и станало ясно, че е газов пистолет, в който имало напъхани клечки. Информацията бе потвърдена и от районния прокурор на Смолян Георги Карпаров.

„Още на следващия ден е постъпила жалба при нас и сме реагирали. Разпоредили сме случая да бъде проверен от полицията. Работим по изясняване на всички обстоятелства“, коментира Карпаров.

В закона няма механизъм за защита на ученици и учители от невъзпитано поведение

Според него пистолетът е открит в района на центъра, като е бил собственост на друго момче. Според информация на полицията, едва вчера е постъпил сигналът при тях и по случая е образувано досъдебно производство.