Мачът „Левски” – ЦСКА блокира движението в центъра на София

39

Движението в центъра на София на 4 мрат ще бъде блокирано заради футболната среща на Националния стадион „Васил Левски“ между отборите на „Левски” и ЦСКА. 15 хил. зрители се очакват по трибуните на стадиона за вечното дерби.

Мачът е от 14:30 ч., а преди това ще има шествия на двете агитки, предаде БТВ. Феновете на „Левски” тръгват в 13:15 ч. от Националния клуб на привържениците на бул. „Тодор Александров“, а маршрутът им ще прекоси още булевардите „Цар Освободител“, „Васил Левски“ и „Евлоги Георгиев“. Агитката на ЦСКА се събира в 12:30 ч. пред Кравай, а пътят й ще мине по булевард „Патриарх Евтимий“, улиците „Раковски“ и „Гурко“, булевардите „Васил Левски“ и „Цар Освободител“, и езерото „Ариана“. Забраняват се престоят и паркирането от 8 ч. до отпадане на необходимостта при сектор Г и сектор Б на стадиона.

Забраняват се престоят и паркирането от 12:30 до 16:30 ч. на моста през стадион „Васил Левски“ и на ул. „Ген. Гурко“ между бул. „Васил Левски“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“. От 13 ч. до приключване на футболната среща при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт, по ул. „Ген Гурко“ между бул. „Васил Левски“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“; бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ между пл. „Орлов мост“ и бул. „Черни връх“; бул. „Драган Цанков“ между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „П.К. Яворов“.

От 13 ч. до приключване на футболната среща се променя частично и маршрутът на автобусна линия 75. Автобусите ще пътуват до Военната академия. За охраната преди, по време и след мача ще се грижи Столичната дирекция на вътрешните работи и две частни охранителни фирми.