Геройска постъпка! Наш лекар спаси човешки живот по време на дълъг полет

82

Бургаският анестезиолог д-р Милена Минева става герой по време на 9-часов презокеански полет от Амстердам до Ню Йорк. Тя буквално спасява живота на агонизиращ в самолета 45-годишен американец, който получил непоносими болки заради хронично заболяване, съобщава Флагман.

Историята разказа нейна приятелка, която е пътувала в самолета заедно с Милена и е станала свидетел на сцената. Милена приготвя обезболяващи лекарства с помощта на аптечката на борда и ги дава на агонизиращия пътник, разказа нейната приятелка.

Мъжът от самото начало получил много силни болки в гърба, пил своите лекарства, които обаче не му помогнали. Тогава се наложила намесата на специалист. „Човекът вземаше много силни лекарства и заради промененото налягане, по време на полета имаше изключително силни болки. Дори можеше да се наложи самолетът да кацне принудително заради него, но нямаше къде, тъй като летяхме над океана”, разказва свидетелката.

От медикаментите, с които са разполагали на борда, д-р Минева прави такъв, който почти веднага облекчава болките на пътника, а от самолетната компания й изпращат благодарствено писмо за проявения героизъм.