Украински депутат се изгаври със смъртта на Виталий Чуркин и загина в страшна катастрофа

37

Украинският депутат от Радикалната партия в Днепропетровския областен съвет Сергей Лященко, който се изгаври със смъртта на постоянния представител на Русия в ООН Виталий Чуркин, е загинал в тежка катастрофа, съобщава Рен.тв.

Шофьорът на автомобила, в който е пътувал депутатът, изгубил управлението на колата и тя се врязала в мантинела. Лященко е загинал на място, а шофьорът е откаран в болница. Няколко дни преди смъртоносния инцидент Лященко публикувал на страницата си във Фейсбук обиден коментар, свързан с внезапната смърт на руския дипломат. Той гласял, че „в казана, в който ще се вари Чулкин в ада липсва лавров (дафинов – бел. ред.) лист“.

Според експерти, цитирани от украински медии, Лященко, който бил на предната седалка до шофьора, не е имал никакъв шанс да оцелее в жестоката катастрофа. Руски медии припомнят, че да се говори лошо за покойници, особено в първите 40 дни след смъртта им, е много опасно. Причината е проста – душата на покойника още не се е преселила на оня свят и лошите думи я нараняват, което може да има тежки последствия за онзи, който ги произнася.