България

Игра на „Бащи и майки“ погубила четвъртокласничката от 52-ро училище

11-годишно момиченце, което почина в петък следобед в столичното 52-о училище, е починало след игра на „Бащи и майки“. Скарало се с „таткото“ – свой съученик, а той я изритал в корема. При удара черния дроб на детето се спукал. Това разкриват близки до разследването от МВР пред в. „Телеграф“.

Децата, посещавали занималнята, имали свободен час. Вместо да преговарят с учителката, останали сами и решили да играят на „Бащи и майки“.

При нея едно момче играело ролята на баща, а момиче на майка. Бащата уж получавал инфаркт и припадал, а жената трябвало да му прави изкуствено дишане и сърдечен масаж, за да го свести. В хода на играта 11-годишното момиченце ударило по-силно „таткото“ в гърба, което го вбесило.

Момченцето се обърнало и с все сила изритало в корема съученичката си. Лекари предположиха, че тогава черният дроб на детето се спукал и започнал да пълни с кръв корема му.

Въпреки това, детето казало, че не му е зле в началото. Поискало само да го сложат на друг чин. Говорило и с майка си по телефона, която отишла да го вземе. Докато чака пред школото обаче състоянието на момичето се влошило.

То казало на учителката, че не му е добре. Започнало да повръща кръв, а жената го повела към стаята на медицинската сестра, която обаче си била тръгнала.

Докато вървяло към лекарския кабинет момичето припаднало, а при падането си ударило главата на радиатора. Глътнало си и езика, разказа веднага след трагичния инцидент директорът на училището Данчо Калапиш, който звъннал на 112.

Спешна помощ откарала четвъртокласничката мъртва в „Пирогов“.

Учителката, която отговаряла за този клас също знаела за инцидента от следобедните часове, но тъй като нямало видими индикации момиченцето да е зле, не взела мерки.

Момчето, нанесло смъртоносния удар, няма да понесе никаква отговорност, тъй като е малолетно и по закон е ненаказуемо, коментираха вчера от следствието, което вече е иззело разследването.

Учителката, която отговаряла за децата във фаталната занималня, се оправдала пред разследващите, че по време на инцидента между децата била в тоалетната. Затова й възпитаниците останали без наблюдение.

В хода на проверката се оказало, че в 52-о ОУ няма и камера, която да снима постоянно какво правят децата. „Това затруднява изясняване на истината, защото децата особено малолетните дават различни обяснения, доукрасяват, измислят си някои моменти“, коментират пред изданието ченгета.

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Дарин Попов

Скорошни постове

  • Спонсорирани

Пантофи за детска градина, които всяко дете ще хареса: най-добрите модели

Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…

преди 1 месец
  • Любопитно

Съвсем малка е вероятността да бъде открит живот в Млечния път

Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…

преди 1 месец
  • Любопитно

Как слънчевата радиация влияе на Земята?

Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…

преди 1 месец
  • Свят

Ще се прекрати ли системата all inclusive в Турция?

Една от любимите дестинации на българи може би вече няма да е толкова привлекателна. Отново…

преди 1 месец
  • Свят

Нова гореща вълна ще удари Балканите

Летните горещини продължават. През Западните Балканите ще премине гореща вълна този уикенд, започвайки от Сърбия. …

преди 1 месец
  • Свят

Космически проблем: Може да се наложи на двама астронавти да прекарат месеци извън земното кълбо

Проблемите с безопасността на новата капсула "Старлайнър" на "Боинг" продължават. Заради това все по-възможно изглежда…

преди 1 месец