Вижте още подробности за задържания за убийството на Георги

26

Младежът, който е арестуван за убийството на Георги в Борисовата градина, е млад шофьор. Йоан Матев е изкарал успешно изпита за придобиване на категория В на 8 август м. г., малко преди да навърши 19 г. на 16 септември.

Йоан е първокурсник по право в ЮЗУ „Н. Рилски“, но след края на зимния семестър не се е появявал в Благоевград.
От вуза съобщиха, че той е със записан летен семестър и е редовен техен студент засега, пише „24 часа“.

Задържаният за убийството на Георги Игнатов  Йоан Матев е бил затворено момче, свит в себе си. Това разказа Георги Бенков, съсед на семейството от софийско село.

Семейството на Йоан е известно в квартала като много невъзпитано. Бащата Ивелин е бил митничар, а в момента работи на граничен пункт „Калотина“. „Непрекъснато демонстрираше финансовото си положение, крещеше често по децата си“, разказа Бенков.

Той не могъл да познае Йоан на кадрите, разпространени от полицията след убийството на Георги Игнатов. Забелязал обаче, че скоро след убийството момчето си пуснало брада и започнало да взема стероиди за повишаване на мускулната маса.

Майката на Йоан Сребрина била журналистка в Нова тв допреди няколко години. „Оказа се, че не я бива и отвори агенция, но не знам за какво“, каза Бенков. Той беше разтреперан, че съседът му е задържан за убийство.