Десетки помагат на 2-годишния Васко, пребит от майка си

26
Снимка: Илюстративна

Десетки майки помагат с дрешки, играчки и памперси на 2-годишния Васил, който беше приет в „Пирогов” в тежко състояние, след побой от майка му.

Лекарите упяха да го спасят и миналата седмица детето беше преместено от реанимацията в неврохирургията на детското отделение. Така Васко попада в една стая с Адриана Иванова от София, която публикува емоционален пост във фейсбук-групата „Майките на София” с молба за помощ.

„Стечение на обстоятелствата ни събра. Попаднахме заедно в една стая, в неврохирургията на детско отделение. Докараха ги малко по-късно същия ден, в който ние постъпихме. Това, което видях беше ужасяващо за мен. Детенцето е буквално потрошено. Първият ден беше с подута глава, синя, жълта, всякакви цветове. Треперещо в момента, в който чуеше шум, започваше да трепери и започваше да плаче”, разказва Адриана Иванова пред Нова тв.

Десетки жени се отзовали на призива й за помощ и се включили в кампанията. „Много дрешки, много играчки, много памперси, нямаше как да ги внеса в „Пирогов”. Горе има 4 големи чанти с памперси, храна, играчки, дрехи”, разказва Адриана. Думите й потвърждава и бащата на момченцето Йордан Янкулов, който иска да гледа Васко заедно със своята майка.

Миналата седмица районният съд в Ихтиман остави за постоянно в ареста 22-годишната майка на Васко. Ангелина Цонева призна пред съда, че е била детето си и заяви, че съжалява.