Отвъд границите! BMW създаде летящ мотоциклет с помощта на Lego (ВИДЕО)

110

BMW възхваляват своя R 1200 GS Adventure като върховната експедиционна машина на две колела и масите хора, обикалящи планетата с тежкия баварец, подкрепят твърдението. И докато ендуро-турърът може да се справя с почти всичко, от дълги магистрали в Европа до каменисти пътища в сърцето на Африка, има среда, която не е за него – въздухът.

Тук обаче се намесва производителят на световноизвестния конструктор Lego, чийто модел на германския мотоциклет преодолява и това ограничение. Със същите 603 части, с които се сглобява конвенционалният мотор, може да бъде сглобен и летящ екземпляр.

Може и да е забавно да го сглобите на масата в хола в някоя мързелива събота, но какво правите, ако искате не пластмасова играчка, а пълноразмерна машина?

Следва и най-готината част от историята. BMW Junior, подразделение за обучаване на млади кадри, вземат летящия Lego мотор и създават същото нещо, но от истинска машина. Разбира се, в прехода си към небето R 1200 GS Adventure оставя някой от частите си като например гумите и също така името си, защото готовият продукт носи името Hover Ride Concept.

За жалост летящият приключенец е един-единствен по рода си и трудно ще се сдобиете с него, но пък Lego вариацията му може да бъде ваша за 60 долара.

Видео: BMW Motorrad/youtube.com