Нискотарифна авиокомпания пусна евтини билети до Франкфурт

45

Унгарската нискотарифна авиокомпания Wizz Air обяви нова линия от София до летище Франкфурт. От компанията съобщиха, че цената на еднопосочния билет ще бъде 59.90 лв. с включени данъци и задължителни такси. Полетите ще се изпълняват всеки ден, като първият ще бъде осъществен на 22 май тази година, пише Economic.bg.

Местата са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на сайта на авиокомпанията.

“Радваме се да обявим друга нискотарифна линия от София, като 137-и маршрут в мрежата на WIZZ. Най-новата ни услуга ще свързва българската столица с Летище Франкфурт, най-голямото в Германия и главен международен хъб. Убедени сме, че всекидневните полети по новия маршрут до Франкфурт, ще станат популярни сред бизнес пътниците, както и сред туристите, които ще се наслаждават на отлично обслужване на борда, пътувайки до 35 дестинации в Европа и извън Европа. Нашият приятелски български екипаж очаква да посрещне всички пътници от Франкфурт с усмивка на борда на един от новите ни самолети Airbus A321“, коментира Габор Васархели, мениджър корпоративни комуникации в Wizz Air

Летище Франкфурт е най-голямото летище в Германия и четвъртото по големина в Европа. То се намира в петия по големина град на Германия и един от водещите финансови центрове в света – Франкфурт на Майн.

Wizz Air има седем самолета, базирани в София и през юли ще разположи един Airbus A320 във Варна. Установявайки оперативна база на летище Варна, WIZZ ще създаде 36 работни места и така броят на ориентираните към клиента служители на компанията в България ще надхвърли 300.

Мрежата на WIZZ в България сега съдържа 44 маршрута, включително и вътрешна линия между София и Варна.