Помещение за отглеждане на канабис разкриха в частен имот във Великотърновско

27

Специално оборудвано помещение в частен имот за отглеждане на канабис, разкриха служители на полицейското управление в Стражица.

Вчера при провеждане на специализирана полицейска операция за противодейстиве отглеждането и разпространението на наркотични вещества е извръшена проверка в жилище в с. Водно. В една от стаите полицейските служители се натъкнали на засадени в чували 40 растения от рода на конопа.

В помещението била монтирана инсталация от лампи, въздухопроводи и разклонители за поддържане на оптимална температура. В съседна стая бил намерен буркан със суха листна маса, с тегло 10 грама. При извръшен полеви наркотест, рестението е реагирало на канабис. Наркотичното вещество е иззето. В хода на проверката униформените установили и неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа.

По случая е започнато досъдебно производство срещу 25-годишния И. И. от с. Острово. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Работата по документиране на случая продължава. Канабис иззеха и служители на РУ – Г. Оряховица. Вчера при проверка в града на двама непълнолетни младежи, униформените открили в единия от тях около 8 грама суха зелено – кафява листна маса, която при тестване с полеви наркотест е реагирала на канабис. Наркотичното вещество е иззето.

Младежът е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е започнато бързо производство.