Магърдич Халваджиян осъди Волен Сидеров за клевета

23

Тв продуцентът Магърдич Халваджиян осъди Волен Сидеров за клевета и уронване на престижа. Решението е потвърдено на трета инстанция, окончателно е и политикът трябва да плати 17 000 лв. обезщетение, съобщиха от продуцентската компания на Халваджиян “Глобал груп”, цитирани от 24часа.

Конкретните думи на Сидеров, обидили тв продуцента, са: “Продуценти… Халваджиян, Бозаджиян… Всички тези играчи, лапачи – защото друго не ги интересува освен парите, те сега плачат като вдовица за вибратор. Плачат, защото са им отнели кокалчето. Искат да се върне Бойко, който им даваше в устичката парички и те му ръкопляскаха. Те бяха безкритични към него.”

Думите са изречени в предаването на Сидеров по тв “Алфа” преди близо 4 години, когато е заведено и гражданското дело. Окончателното решение по него е излязло преди няколко дни. На делото са присъствали само адвокатите на двете страни.

Преди две години Бойко Борисов осъди Волен Сидеров

Съдът намали глобата на Сидеров за клевета срещу Борисов

Впрочем малко след като завежда първото дело, Халваджиян подава и втори съдебен иск срещу Сидеров. Той пак е за клевети, изречени срещу продуцента по телевизията, но в друго предаване. По него още няма окончателно решение.

Сидеров не е бил открит за коментар, отбелязват от изданието.