Пожар хвана в огнен капан 3 деца в Шумен

12
blank
Снимка: Илюстративна

Две деца са пострадали при пожар, който избухна в апартамент този следобед. Инцидентът станал в жилище на 2-я етаж на блок, намиращ се на бул. Мадара 19 в Шумен. Жилището се обитава от майка с трите й деца – 21-годишен младеж и по-малките му братя на 12 и 13 години, предаде „Дарик“.

Съседка, живееща на същия етаж усетила пушека и чула, че децата викат за помощ. Тя реагирала веднага и се обадила на пожарната. Извикала друг комшия и успели да разбият вратата. Междувременно тийнейджърите се опитали да избягат от огъня на терасата.

Вече навън те се прехвърлили на съседен балкон. След като дошли пожарникарите и линейката, в болницата са откарани 12 и 13-годишните деца. По-голямото момче е с 2-ра степен изгаряния по главата и шията и ще бъде транспортирано в клиниката по изгаряния във Варна, съобщи директорът на МБАЛ-Шумен д-р Атанас Атанасов.

Брат му е с по-лека степен обгаряния, но е бил обгазен. Оплаква се от болка в очите и в момента го преглежда специалист. Все още се изяснява причината за избухналия пожар, като вероятно огънят е тръгнал от печка на твърдо гориво, с която се отоплявало жилището.