Книга на български студент е на път да се превърне в холивудски сценарий (ВИДЕО)

64

Книга на български студент е на път да се превърне в холивудски сценарий. Младият автор е от Враца, а романът му „Недосегаем” беше отпечатан отвъд океана. Сега неговите издатели го провокират към замайваща крачка напред – след четящата публика да покори и сърцата на киноманите. За целта обаче ще му трябва финансова подкрепа, предаде NOVA.

За книгата на Кристиян Малинов във врачанската библиотека се редят на опашка. На българския пазар са отпечатани 200 копия. Изкупени са още преди две години.

Историята е за едно момче, чиито свят се срива. В момент, в който изглежда напълно изгубен, разбира, че всъщност има дарба, която го изпраща в академия за свръхестествени същества.

От плах абитуриент, мечтите на Кристиян Малинов са поели в неочаквана посока.

„Даже не съм си представял, че нещо такова може да се случи, на мен специално, защото – кой съм”, казва той.

Затова и книгата му е отпечатана в символичен тираж със собствени средства на младежа. В нея той развива идеята, че докато човек не премине през лабиринт от изпитания, остава загубен. Отвъд океана книгата попада в ръцете на съавторката на „Училище за вампири”. Нейната оценка е повод за издателите на Кристиян да сондират и още мнения – вече и от филмовата индустрия. А именно, че романът „Недосегаем” е достоен за Холивуд.

„Трябва обаче да си намеря спонсор, който да ми помогне за конвертирането на книгата от литературна творба в сценарий”, казва Кристиян.

Предизвикателството възлиза на близо 6 средни работни заплати за България.

И днес на световната публика й е трудно да повярва, че авторката на книгата „Стил Алис” е започнала също като Кристиян – със символичен тираж и кураж.

Фантастичният роман на момчето е вдъхновен от врачанската природа. Тамошните хълмове се превръщат в замъци.

Ще изгрее ли талантливото момче на Враца в Холивуд, днес е въпрос на няколко хиляди лева и на шанс, който дотук не му изневерява. Дори и когато покорява лютата зима с маратонки. За него по-важен от сезона е сюжетът, в който ключово място ще заема хижата на Враца.