Английската дума патица идва от думата „водолаз”, защото тези птици обичат водата и гмуркането. Патиците се отглеждат в целия свят, обикновено заради тяхното месо и яйца.
Също така се използват и техните пера, които обикновено напълват чудесно дюшеци и възглавници. Китай е най- големият пазар на патици в света.
Условията за отглеждане на патици във фермите е изключително лошо, поради което хората избират да закупуват патешко месо от свободно отглеждани птици, писа novini.bg
Ето няколко факти за патешкото месо:
• Патешкото месо се нарежда на четвърто място по консумация след пилешкото, свинското и телешкото.
• Патешкото месо е най- популярното в гурме кухнята.
• Месото от патица е сред високо-протеиновите храни.
• Месото има важни функции за тъканите в тялото ви.
• Поддържа кожата здрава и в добро състояние.
• Патешкото месо съдържа богато количество цинк и селен.
• Патешкото месо се консумира основно с гарнитура от сладък картоф или пащърнак.
• Месото е добре да се приготвя с повече масло, което обогатява вкуса.
Планирането на екскурзия до Япония може да бъде вълнуващо, но и предизвикателно. За да се…
С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…
Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…
Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…
Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…
Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…
Leave a Comment