Спецакция на Калотина, задържани са четирима

39

Осуетен е незаконен трафик на чужденци от страната, съобщават от МВР. В операцията са участвали служители от сектор „Престъпления, свързани с незаконното преминаване или пребиваване на чужденци в страната“ към Криминална полиция на Главна дирекция „Национална полиция“ и гранични полицаи на ГКПП-Калотина, съобщава Блиц. Акцията е проведена на 4 февруари, но от полицията информират за нея днес.

Униформените спрели за проверка излизащ от страната ни камион с ремарке. В товарното отделение открили общо 18 чужди граждани – 5 мъже, 7 жени и 6 деца.

От издадените от Държавната агенция по бежанците документи станало ясно, че 17 от чужденците са от Афганистан, а един от Пакистан. Те били отведени в Гранично полицейско управление-Калотина.

Шофьорът на камиона, 40-годишен сръбски гражданин, е задържан. Ден по-късно във връзка със случая били задържани и трима българи, сред които и жена.

Те били арестувани на територията на Драгоман, София и Годеч. 44-годишната жена е криминално проявена. Мъжете са на възраст 52 и 48 години, като единият също е криминално проявен.

Срещу сърбина е образувано досъдебно производство.