„Ислямска държава“ изтреля 7 ракети по израелското пристанище Ейлат

32

Няколко ракети са били изстреляни по израелското пристанище Ейлат на Червено море откъм египетска територия. Властите стартираха разследване по този повод. Това съобщи интернет сайтът „Ал Ватан“. Отговорност за обстрела междувременно пое египетският клон на „Ислямска държава“, предаде палестинската медия „Маан“, цитирана от ТАСС, като се позовават на разпространено съобщение от джихадистите.

В него терористите обявяват „началото на война срещу израелския враг“, като се добавя, че по територията на еврейската държава са били изстреляни седем ракети.

По-рано вчера пресслужбата на израелската армия съобщи, че южната част на страната е била обстреляна с ракети откъм Египет. В град Ейлат е била обявена въздушна тревога.

Подразделението на ИДИЛ в Египет пое отговорност по атаката с ракети към Израел. Тя бе осъществена от Синайския полуостров. Системата за „Железен купол“ е прихванала ракетите и те са били унищожени. Ударът е бил насочен към една от перлите на Израел – курорта Ейлат. Жителите и гостите му са били вдигнати под тревога със сирени.

До сега Израел не се намесваше в гражданската война в Сирия, която вече 6 години бушува, но е предприемала ответни удари по сириските опозиции.