Главният стратег на Тръмп с кошмарна прогноза

31

 

Историк твърди, че Стив Банън многократно се е опитвал да го подтикне да каже, че САЩ са на ръба на Трета световна война.

Дейвид Кайзер уточнил, че настоящият главен стратег на Доналд Тръмп в Белия дом „наистина направи опит“ в интервю през 2009 година да го убеди, че „голямата криза“ ще бъде поне толкова мащабна, колкото Втората световна война.

Убеждението на Банън, че глобалното общество преминава през повтарящи се цикли, разделени от война на всеки 80 или 100 години, е добре документирано през последните седмици, отбелязва британският в. „Индипендънт“.

Кайзер уточнява: „Имате Американската революция, имате Гражданската война, имате Втората световна война, те стават все по-големи и по-големи. Очевидно, той очаква, че в този „четвърти поврат“ ще има един поне толкова голям (конфликт). И той наистина направи опит, спомням си, да ме накара да кажа, че в момента се намираме в такова събитие.“

Банън е интервюирал историка за целите на документален филм от 2010 г., създаден от консервативния мозъчен тръст „Обединени граждани“.

Уточнява се, че Стив Банън е казал на Дейвид Кайзер, че Америка е изпаднала в „четвърти поврат“, след като през септември 2008 г. министърът на финансите и шефът на Федералния резерв поискаха спасителен план за банките в САЩ след разразяването на финансовата криза.

Бившият директор на крайнодесния новинарски сайт Breitbart Стив Банън изглежда смята, че сме в разгара на една екзистенциална война, предимно с исляма и Китай.

Той заяви пред в. „Вашингтон поуст“ през миналия месец, че „ние сме свидетели на раждането на нов политически ред“.

През 2011 г. той изтъкнал в интервю, че „ние сме в 100-годишна война срещу радикалния ислям“, а през 2014 коментирал по време на конференция във Ватикана: „Ние сме в откровена война срещу джихадисткия ислямски фашизъм“.