Герджиков уволни шефовете на АПИ и „Автомагистрали“, обяви кога пускат движението по „Хемус“

42

Престъпната небрежност трябва да се санкционира. Това каза служебният министър-председател Огнян Герджиков по време на брифинг в Министерски съвет по повод инцидента в тунел „Ечемишка“ в неделя, при който загина 64-годишната Елена Горанова.

Поех ангажимент за това и в резултат на това освобождавам председателя на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Дончо Атанасов. Освобождавам Парашкев Кръстев, изпълнителен директор на „Автомагистрали“.

На директора Георги Златев от дирекция „Поддържане на пътна инфраструктура“ при АПИ е прекратено служебното правоотношение“, обяви Герджиков. Разпоредил съм на на министър Попниколов пълен преглед на всички съоръжения по автомагистралите с оглед безопасността им.
За магистрала „Хемус“ поемам личен ангажимент да бъде пусната в понеделник, 13 февруари, добави Герджиков.

Припомняме, че тунел „Ечемишка“ е затворен за движение от неделя, а шофьорите са принудени да ползват обходен маршрут през Ботевград, писа novini.bg

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов заяви, че предлага Пирин Пенчев за председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, а Валентин Николов за изпълнителен директор на „Автомагистрали“.