Ексклузивно: Нагли рекетьори масово изнудват българи, очакват 10 хиляди лева

82

Нагли рекетьори изнудват варненски заведения!

Изнудването става чрез телефонно съобщение, съдържащо линк, който препраща към писмо.

Представящи се за разследващи журналисти, рекетьорите искат 10 000 лева от ръководството на заведението, с цел да бъде потулен случая, а именно пушене в забранени зони.

По информация на „Нова Вест“, не едно заведение е засегнато.

В писмото, което ще видите по-долу в статията, ясно е описан дори начинът, по който да бъдат изпратени парите. А заплахите се изразяват във видео клипове и снимки, доказателство, че в заведението се пуши.

„До ръководството на бар *** Варна

Здравейте

Във връзка с така създалата се политическа обстановка и предстоящите промени искаме да Ви уведомим че се задейста механизъм за събиране на средства в различни отрасли на икономиката и големите медии са натоварени със задачата да дадат добър пример в ралични направления на дребния бизнес.

Вашето заведение е избрано като пример за обект в който целенасочено разрешавате пушенето с цел постигане на нерегламентирано предимство в усливията на конкурентна среда.

С други думи – поела съм ангажимента да направя подробен репортаж за заведение в което системно се нарушава забраната за пушене. (Пример за такъв тип репортаж дадоха колегите с разследването на джебчийството и циганските босове в Игнатиево преди предните избори)

За *** разполагаме с клиентски кадри показващи системното погазване на забраната в различни части на денонощието и в различни сезони. Нещо повече – разполагаме с кадри на които сервитьорки сами предлагат пепелник на клиентите веднага след като седнат в някои случаи без да им е бил поискан. Имаме заснети двама ваши служители които в извън работно време пушат като клиенти на заведението. Имаме кадри как управителният персонал също носи пепелници. Разполагаме и с парче от интериора на заведението в което е установено наличие на наслоени с месеци вещества продукт от тютюнопушенето с което можем да твърдим че нарушението не е еднократен акт по волята на неразбрала сервитьорка а е системена и целенасочена практика. Да не говорим за огромния доказателствен материал от снимки и клипове в социалните мрежи.

Репортажът ще засегне и институциите отговарящи за контрол което може да Ви постави в скрит конфликт с някои от тях особено ако поддържате топли взаимоотношения. Събраните данни не са с цел съдебно разследване а за целите на този репортаж което значи че няма да бъдат предавани на институциите освен ако те сами не се самосезират и не изискат такива данни от нас.

Разбира се репортажът ще бъде направен анонимно без да се посочи името на заведението за да не бъде опетнена репутацията му по национална телевизия и да не бъде счетено за незаплатена реклама.

Ако не сте съгласни вашето заведение да бъде пример в репортажа може да подпомогнете нашата инициатива за събиране на суров материал, като обезпечите бъдещото ни разследване в друга посока. 10000лв са необходимата сума с която ще обезпечим ефективното подготвяне на нов материал в друга посока.

В заключение репортаж и затворени заведения ще има! Не можем да променим това защото е спуснато по поръчка извън телевизията. Това което може да се промени е – кой ще бъде посочен за „пример“.

Ако искате да подпомогнете репортажа в друга посока можете да го направите в срок от 3 работни дни от датата на прочитане на това писмо като преведете 10 хил. лева за обезпечаване на ново разследване. За Ваше улеснение можете да заплатите на всяка каса на Изи Пей. На касата EasyPay кажете, че искате да внесете пари по клиентски номер чрез менюто ПРЕДПЛАТЕНИ УСЛУГИ. Внесете към фирма с име ‘Покупка на биткойн от Крипто БГ’ по клиентски номер 102865. Номерът ще бъде активен само 5 работни дни. Фирмата получател е посредник с цел сигурност на страните по сделката и няма да бъде запозната с предмета на този казус. А сумата автоматично се превежда във онлайн валута Биткойн, с цел защита на страните. Понякога Изи Пей не приемат транзакция от 10000лв и се налага да се направят две последователни транзакции по 5000лв. Важно е обясните на служителката да използва менюто ПРЕДПЛАТЕНИ УСЛУГИ защото обикновено работят с друга част на софтуера и биха се заблудили че програмата им не приема кодове за заплащане по кратки от 10 символа.

Ако желаете разследването да продължи в досегашната посока не е нужно да правите нищо в посочените срокове.

Писмото не е изпратено с цел преговори и затова отговор не е необходим а действието респективно бездействието ще определят посоката на развитие. Ще бъдете уведомлени и чрез кратко телефонно съобщение за да не пропуснете срока и да можете да реагирате на време и да имате шанс да избегнете неудобните и скъпи последици от евентуалното бездействие.“