BBC с важна новина за бъдещето на Бербатов

32

Най-голямата звезда на българския футбол Димитър Бербатов ще се пенсионира. Това твърди уважаваният журналист Саймън Стоун от авторитетното британско издание „Би Би Си“, цитиран от Гонг.

Според информацията му, нападателят „сериозно обмисля“ да сложи край на богатата си кариера и „се чудел“ дали да подлага тялото си на още едно тежко изпитание в професионалния футбол.

Английският журналист твърди, че интерес към Бербо има от китайски и американски клубове. Трансферният прозорец и в двете първенства е отворен, а клубовете там все още окомплектоват съставите си. Но вероятността българинът да заиграе там е нищожна.

Бербатов е без отбор от лятото, когато си тръгна от ПАОК. Той осем месеца вече не може да подпише с нов тим и точно затова вече планира пенсионирането си. Желанието на 36-годишния ветеран беше да подпише в Англия, но това не се случи.

Миналия уикенд той беше в Банско и награждаваше победителите в стартовете от Световната купа по сноуборд там. За последно тренираше с аматьорския ЦСКА 1948.