Съдят непълнолетен от Сливен, забременил съученичка

28

Районна прокуратура –Сливен предаде на съд непълнолетния Васил С. Той е подсъдим за това, че през м. август 2015г. в гр.Сливен, макар и непълнолетен, но като разбирал свойството и значението на извършеното, се съвкупил с ненавършило 14-годишна възраст момиче – престъпление по чл.151, ал.1, вр. чл.63, ал.1, т.3 от НК.

Пострадалата и подсъдимият били съученици в VІІ-ми клас през учебната 2014/2015г. Тя се влюбила в него и през м.август 2015г., след приключване на учебната година го поканила в дома на родителите си, които по това време на годината били на работа в Италия, като сезонни земеделски работници. Подсъдимият също харесвал момичето и знаел, че същата нямала навършени 14 години, но въпреки това осъществил полов акт с нея, без за това да бъде използвана сила.

Пострадалата забременяла и през м.юни 2016г. родила. След като разбрала, че е бременна съобщила на подсъдимия за това, а впоследствие уведомили родителите му, като заявили, че искат да живеят заедно. От м.август 2015г. двамата заживели заедно на семейни начала в дома на родителите на Васил С.
Районен съд – Сливен е насрочил заседанието си за 21.02.2017г.