Григор Димитров в София: Мечтата ми е да стана №1 в света!

76

„Мечтата ми е да спечеля титла от големия шлем, а защо не и да стана №1 в света!“ Това обяви Григор Димитров на официалната си пресконференция в София преди Garanti Koza Sofia Open, съобщава 24 часа. „Вълнувам се да изляза да играя пред родна публика. Вкъщи съм. Да, има напрежение от очакванията към мен, няма какво да го крия. Но усещането е страхотно“, добави той. „Тук съм да играя и да се представя по най-добрия начин.

Всичко останало е второстепенно“, каза Димитров на въпрос има ли някакъв специален знак за събитие извън корта в това, че дойде в България заедно с Никол Шерцингер. На въпрос дали е по-различна мотивацията му, когато Никол е на трибуните и го гледа, Григор отговори: „Мотивацията трябва да зависи само от мен. Не мога да разчитам на никой друг. Вече казах – всичко друго е второстепенно, важна е играта ми. Тук съм с отбора си, семейството ми е около мен. Това е важното.“ Полуфиналистът от Откритото първенство на Австралия разказа, че няколко дни се е връчал към мача с Рафаел Надал в Мелбърн. „Опитвах да анализирам какво съм можел да направя по-добре. И стигнах до извода, че наистина съм дал най-доброто от себе си.

Чувствах се отлично дори след петте сета. Физически бях много добре. Имах чувството, че мога да играя още час и половина“, каза Григор. „Моя мечта беше и да играя с Роджър Федерер. Гледах финала, да, но ми се искаше да съм там срещу него. А за победата му, какво да кажа – 18-а титла. Всъщност получих много добро съобщение от Роджър след мача ми с Рафа. Бях не само поласкан. Като фен на тениса беше много специален момент да получа това от легенда като Роджър“, разказа още Димитров. „Какво ми написа, няма да ви кажа“, продължи с усмивка той.