Бял гълъб носи поличба за цяла България! Още един кацна на олтара (СНИМКА)

281

Втори ден бял гълъб не иска да излети от храма „Света Троица” в Стамболийски. Пернатото кацнало на олтара след литургия по случай празника Сретение Господне в четвъртък и по никакъв начин не можело да бъде прогонено от черквата, съобщава monitor.bg. Местните хора вярват, че това е знамение за мир и благоденствие на страната, тъй като белият гълъб символизира мира. За странната случка разказва свещеникът отец Стоян Божурин, който за първи път през дългата си служба на Бога вижда нещо подобно.

Пернатото било донесено в черквата от детската учителка Петранка Ненчева, която помолила отец Стоян да каже молитва за здравето на внучката й Петя. „Аз съм кръщавал детето, което на 2 февруари имаше рожден ден и стана на една годинка. Петранка донесе едно кашонче с две бели гълъбчета. След като прочетох молитвата за здраве, тя се обърна и отиде назад да раздава питка, а по едно време едното гълъбче изхвърча в църквата и отиде горе на олтара, на разпятието. Кацна върху дървения гълъб и стоя там”, обясни какво се е случило отец Стоян.

По думите му да се говори за чудо било пресилено, но знамение със сигурност имало. Свещеникът и другите хора в черквата се опитали да изгонят гълъба от храма, но не успели. Пляскали с ръце и дори повикали момчето, от което Петранка купила двата гълъба, но и той не се справил. „Не мърда това бяло гълъбче. Още в църквата – стои си там и не излиза. Това според мен не е чудо, но е знамение. Защото белият гълъб е символ на мира. Сега имаме нов президент и това е някаква поличба, че България ще бъде на добро, ще има мир, здраве и работа за хората”, каза отец Стоян Божурин.

Това не е първо чудо, което става в черквата в Стамболийски. На 9 юни 2013г. прикованата към инвалидна количка от раждането си 30-годишна Ваня Величкова стана и проходи, след като отец Стоян след молитва й каза: „Стани!”. Дни по-късно съседка на Ваня и на майка й Виолета опроверга чудото и каза, че Ваня е репетирала преди чудотворното си изцеление в храма, защото я виждала да ходи в двора на къщата им в Стамболийски. Митрополитът на Пловдив Николай пък назначи комисия, която след няколко месеца излезе със заключение, че чудо в църквата в Стамболийски не е имало.

Снимка: monitor.bg
Снимка: monitor.bg