30-годишен окова с верига за леглото ученичка на 17г. (СНИМКА)

24

Пловдивчанинът арестуван, след като алармира, че гаджето му е отвлечено на автобусна спирка

30-годишният пловдивчанин Запрян Стоянов, който алармира социалните мрежи за изчезналата си приятелка Даниела на 17 г., е бил арестуван. Той бил задържан заради друго момиче на 17 г., което държал оковано в квартирата си в Пловдив, съобщиха от районната прокуратура в града, писа monitor.bg

Преди дни мъжът разлепил снимки на Даниела в района на ректората на Пловдивския университет „П. Хилендарски”, на които написал, че тя е отвлечена. В текста над снимката на тинейджърката Запрян посочил, че тя се издирва и е била отвлечена на 30 януари т.г. около 20,45 часа. Неговата версия била, че в същата вечер с Даниела били на автобусната спирка и край тях спряла кола. Двама мъже от автомобила поискали огънче, Даниела се приближила да им даде запалката си и те я издърпали в колата.

На следващия ден Запрян залепил обявите. По случая районната прокуратура се самосезира, защото няколко месеца по-рано Даниела била избягала от защитено жилище в Пловдив и била обявена за издирване. Тя останала рано без майка, баща й я тормозел и детето било настанено от социалните в институция. 17-годишната тинейджърка все още не е намерена от полицията, но междувременно ченгетата свързали Запрян с жалбата на друга пловдивчанка на 17г.

Разследващите установили, че два дни – от 26 януари до 28 януари т.г., 30-годишният мъж е завързал с верига друго момиче на същите години. Криминалисти иззели от апартамента верига, за която пострадалата твърдяла, че й била поставена на ръката, след което била вързана към желязна тръба до леглото и заключена с катинар.

На 28 януари ученичката успяла да отключи катинара и да избяга, след което подала сигнал в полицията. Квартирата на Запрян била претърсена и той самият бил закопчан. На 2 февруари е бил обвинен от прокуратурата за окованото момиче и е бил задържан за 24 часа. Предстои наблюдаващият прокурор да удължи ареста му с още 72 часа, след което мярката му за неотклонение ще бъде внесена в съда.

izdirva-se-copy