Затвор за футболен треньор, заради укриване на данъци

10

Френският футболен треньор Франк Дюма беше осъден на 3 години затвор, 10 месеца от които условно, за укриване на данъци. Френският съд наложи строгото наказание на бившия треньор на футболния „Кан“, ощетил държавата с над половин милион евро, предаде Нова тв.

Освен присъдата, Дюма, който не присъства на съдебното заседание, ще трябва да плати и дължимите 557 496 евро, заедно с прилежащите глоби и закъснения.

Данъчните власти уточниха, че става въпрос за неплатени налози за периода януари 2011 г. – декември 2013 г.

49-годишният футболен специалист е известен със зависимостта си към хазартните игри. Самият той призна, че голяма част от приходите си харчи в казиното.

“В нито един момент не съм искал да мамя. Бях зависим от хазарта. Това ме караше да губя разсъдък. Бях способен за изиграя 100 000 евро на месец, без да се замисля ”, опита да се защити Дюма.

“Зависимостта” и “трудната професионална ситуация ” на треньора бяха взети предвид от съда, но заседателите останаха категорични, че Дюма има достатъчно средства, за да плати задълженията си.

Франк Дюма е бивш защитник на “Нюкасъл”, “Олимпик” (Марсилия) и “Монако”, с който през 1997 година става шампион на Франция. Като треньор на “Кан” работи от 2005-а до 2012 г. В момента е безработен, след като последно водеше тима на мароканския Магреб.