За една вечер пожари отнеха животите на трима души

25

Трима души са загубили живота си при пожари, възникнали в домовете им през вчерашния ден. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

В 17.52 часа в РДПБЗН – Шумен постъпил сигнал за горяща къща в града. Към адреса незабавно били насочени три пожарни автомобила.

Огнеборците потушили огъня, обхванал къщата, и не допуснали разрастването му към съседни постройки. В жилището е открито тялото на 68-годишния собственик. Продължава работата по изясняване на причините за трагичния инцидент.

Сигнал за разразил се във фургон пожар е постъпил в РДПБЗН – Ямбол в 19.02 часа вчера. На място веднага се отзовали екипи с два пожарни автомобила, които изгасили огъня.

Загинала е 85-годишна пенсионерка, собственичка на фургона. Според първоначалните данни, причина за възникване на пожара е неправилно ползване на отоплителен уред.

Незагасена цигара е вероятната причина за пожар в мазе в Димитровград, при който е загинал 64-годишен мъж. Сигналът за възникналия огън постъпил в 20.55 часа снощи. Благодарение на бързата намеса на екипа на РСПБЗН – Димитровград е спасена жилищната сграда.
За последните 12 часа екипи на ГДПБЗН са се отзовали на 47 сигнала за произшествия, от които 24 пожара. Извършени са 21 спасителни дейности.